سایت اختصاصی دکتر بابک قالیباف
    فوق تخصص ریه کودکان

تست های آلرژی

تست هاي تنفسی فیزیوتراپی

برونکوسکوپی

تجویز داروی استنشاقی

 برونکوسکوپی

برونکوسکوپی نوعی آندوسکوپی و وسیله ای برای مشاهده مجاری دستگاه تنفسی است. این وسیله لوله ای باریک است که توسط پزشک از بینی یا دهان وارد شده و برای  موارد زیر بکار می رود:

  • نمونه برداری از بافت یا ترشحات شسته شده
  • بررسی اختلالات ساختمانی یا تغییرات بافتی  
  • خارج ساختن اجسام خارجی
  • اعمال جراحی کوچک

انواع برونکوسکوپی:

برونکوسکوپ ها به دونوع نرم و سخت تقسیم می شوند.نوع اول دارای لوله های قابل انعطاف است و بیشتر برای نمونه برداری و مشاهده اختلالات ساختمان داخلی بکار می رود ولی نوع دوم از لوله ای غیر قابل انعطاف تشکیل شده و بیشتر برای انجام اعمال جراحی کوچک مانند خارج کردن جسم خارجی وگشاد کردن مجاری تنگ و ...  کاربرد دارد.


آمادگی های لازم جهت انجام برونکوسکوپی:

از شما یا فرزندتان خواسته خواهد شد که حدود 8 ساعت چیزی نخورید (در شیر خواران این مقادیر ممکن است متفاوت باشد).در صورت عدم نیاز به بیهوشی قبل از انجام برونکوسکوپی از داروهای آرام بخش و همچنین از داروهای های تلخ بی حس کننده ، که به گلو اسپری می گردد، استفاده می شود.

چه اتفاقی حین برونکوسکوپی اتفاق می افتد؟

برای انجام برونکوسکوپی دوربین کوچکی که در نوک دستگاه قرار دارد از طریق بینی یا دهان وارد مجرای تنفسی می شود.هنگام عبور لوله از حنجره ممکن است احساس خفگی به بیمار دست بدهد ولی نباید نگران بود چون این حالت قابل انتظار است و همزمان مقادیراکسیژن خون و ضربان قلب کنترل    می شود .


عوارض برونکوسکوپی:

برونکوسکوپی کلا عمل بی خطری است ولی مانند هر عمل تشخیصی تهاجمی می تواند با عوارضی همراه باشد.

  • سرفه و حالت های عق زدن
  • کاهش سطح اکسیژن خون
  • خونریزی : اکثرا بدنبال نمونه گیری اتفاق می افتد و معمولا خودبخود بند شده و مشکلی ایجاد نمی کند ولی ندرتا ممکن است شدید بوده و باعث خونریزی وسیع ریوی و حتی مرگ گردد.
  • کلابس ریه و نشت هوا از ریه به جنب (پنوموتراکس) بدنبال آسیب ریه توسط لوله یا حین نمونه برداری

چه اتفاقی بعد از برونکوسکوپی اتفاق می افتد؟

پس از برونکوسکوپی 2-1 ساعت طول می کشد تا بیمار کاملا هوشیار گردد.  سرفه ، گرفتگی صدا و درد گلو یافته های شایعی بعد از برونکوسکوپی هستند ولی در صورت درد سینه ، تنگی نفس و سرفه خونی بیش از 2-3 سی سی پزشک را در جریان بگذارید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


توجه : این سایت صرفا جهت آموزش والدین طراحی و به زبان ساده نگاشته شده و منبع یا مرجع علمی و یا درمانی نمی باشد.
گروه برنامه نويسي و طراحي وب مجتمع آموزشی دكتر هدايتي